24 Haziran 2012 Pazar

Sezeryan sonrası egzersiz hareketleri

Sezeryan sonrası egzersiz hareketlerine 4 ile 6 hafta sonrasında başlanmalıdır. Anne kişi sezeryan sonrası plates hareketlerine hemen başlamamalıdır. Karın ve kalça bölgesi yağlanmaları için hasta doktor kontrolünde egzersizlere başlayabilir.


• Önce sırtüstü yere uzanıp, kollarınızı yana doğru açın ve bacaklarınızı dizlerinizden karnınıza doğru bükün, önce sağ sonra da sol dizinizi kendinize doğru çekin bu egzersizi ilk gün 15 defa tekrarlayın.
• Sırtüstü yere uzanıp, ellerinizi başınızın altına koyarak gövdenizi yerden 30 cm kadar kaldırın. Bu pozisyonda 10 saniye kalıp gevşeyin.
• Yine sırtüstü yere uzanın, kollarınızı kalçalarınıza dayayın, dizlerinizi göğsünüze doğru çekin 10 saniye tutup bacaklarınızı yere düz olarak bırakın, önce sağ, sonra sol ayağınızı dik olarak karnınıza doğru getirin.
• Ayaklarınızı uzatarak, yere düz olarak oturun ve gövdenizi öne doğru eğerken, ayaklarınızı karnınıza doğru çekin (kayık duruşu).
• Ayaklarınızı uzattığınız pozisyona gelerek sağ dirseğinizi sol dirseğinize, sol dirseğinizi sağ dirseğinize belinizi kıvırarak değdirin. Sırtüstü uzanın, gövdenizi kaldırarak, kollarınızı düz olarak ayaklarınıza değdirin.
Hareketleri ilk gün 15 defa, diğer günlerde arttırarak devam edebilirsiniz. Bu hareketleri yapmayı alışkanlık haline getirerek, her gün yaparsanız göreceksiniz, hem karnınızdaki yağlarınız eriyerek kaslarınız sıkılaşacak, hem de ince bir bele sahip olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder